Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τούρκοι κ Ισραηλινοί κατασκευάζουν Προηγμένα Οπλικά Συστήματα


και Εμείς παρακολουθούμε την Β αξιολόγηση

LORA: Ο ναυτικός βαλλιστικός πύραυλος ακριβείας του Ισραήλ (Video)


Την δυνατότητα του ισραηλινού βαλλιστικού πυραύλου LORA (LOng Range Attack) να χρησιμοποιείται από σκάφος επιφανείας επιβεβαίωσε η κατασκευάστρια εταιρεία ΙΑΙ με μια δοκιμή που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάρτιο, το βίντεο της οποία δημοσιεύτηκε μόλις πριν από λίγες μέρες. Στο βίντεο φαίνεται ένα όχημα το οποίο φέρει δύο βλήματα LORA εντός κανίστρων με τον εκτοξευτή σε κάθετη θέση.

Ο βαλλιστικός πύραυλος υψηλής ακρίβειας LORA αναπτύχθηκε από την εταιρεία ΙΑΙ και έχει μήκος 5,2 μέτρα διάμετρο 624 χλστ, βάρος 1,6 τόνους ο πύραυλος μπορεί να φτάσει τα 150.000 πόδια σε ύψος και να πλήξει στόχους σε απόσταση 90-300 χλμ μέσα σε 10 λεπτά.
Το βλήμα φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 570 κιλών η οποία μπορεί να είναι υψηλής εκρηκτικότητας, βομβιδοφόρα ή υψηλής ταχύτητας διατρητική κεφαλή. Η διατρητική κεφαλή του πυραύλου LORA μπορεί να καταστρέψει προστατευόμενους χώρους όπως καταφύγια, κέντρα διοίκησης, υπόστεγα αεροσκαφών, υπόγειες αποθήκες κλπ.

Η καθοδήγηση του βλήματος προς τον στόχο πραγματοποιείται με την συνδυαστική χρήση συστήματος αδρανειακής πλοήγησης (INS) και GPS, ενώ κατά την τελική φάση για την επαύξηση της ακρίβειας χρησιμοποιείται μια τηλεοπτική κάμερα με ζεύξη δεδομένων, η οποία επιτρέπει στον χειριστή να παρέμβει στην τελική φάση της πτήσης του βλήματος προς το στόχο (man in the loop) και να επιτύχει πιθανότητα κυκλικού σφάλματος μόλις 10 μέτρα υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.


Η συντήρηση του πυραύλου δεν απαιτεί πολλές εργατώρες αφού τα βλήματα είναι σφραγισμένα μέσα στα κάνιστρα και η επιθεώρηση τους πραγματοποιούνται κάθε 5 χρόνια. Στην αξιοπιστία του πυραύλου συμβάλουν τα αξιόπιστα και δοκιμασμένα ηλεκτρονικά του συστήματα, ο σταθερών καυσίμων πυραυλοκινητήρας και η απουσία υδραυλικών συστημάτων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου