Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Τι μαλάκας είμαι που δεν έστησα ένα γκέτο


Οι Ρομά

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την ευρωπαϊκή ένωση για τους Ρομά, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ανεξέλεγκτα επιδόματα, ανομία, όπλα, ναρκωτικά και τώρα ειδική γραμματεία με κόστος πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και εισαγωγή σε τει και αει χωρίς εξαιρέσεις.
Ειδικές γραμματείες, ειδικοί γραμματείς, μετακλητοί, διοικητικό προσωπικό, σύμβουλοι, η καλύτερη του συριζα και όλων των κόμματων.

Τι μαλάκας είμαι που δεν έστησα ένα γκέτο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο καταυλισμός του Χαλανδρίου και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπεσαν στο κενό όταν σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση παρεμπόδισε τη μετακίνηση των Ρομά σε οργανωμένο οικισμό, με αποτέλεσμα σήμερα να σαπίζουν οι 60 οικίσκοι που ήταν πλήρως εξοπλισμένοι με air condition, κρεβάτια, κουζίνα, μπάνια και είχαν στηθεί στην πρώην αμερικανική βάση, με το επιχείρημα ότι θα ήταν «απομονωμένοι». Σήμερα, όμως η ανοχή των κατοίκων έχει τελειώσει, καθώς κάνουν λόγο για κλοπές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. 

Λέανδρος Ρακιτζής
Ωστόσο, ένα πρακτικό μέτρο άμεσης αποτελεσματικότητος θα ήταν μια διάταξη, ότι δεν εκδίδεται άδεια οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς την κατάθεση απολυτηρίου δημοτικού. Και επειδή το αυτοκίνητο είναι εργαλείο για τους Ρομά, θα αναγκασθούν να στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο. Τα μέτρα εισαγωγής των Ρομά στα ΤΕΙ και την Αστυνομία  άνευ εξετάσεων  είναι σαφώς μη νόμιμα, επειδή αποτελούν για τη συγκεκριμένη κατηγορία ιδιαίτερα προνόμια. Ως εκ τούτου, παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της  ισότητας, καθώς δεν παρέχονται στους λοιπούς Έλληνες, που θα επωμισθούν τα οικονομικά βάρη των μέτρων αυτών. Και δεν υπάρχει εύλογη δικαιολογία για την εξαίρεση αυτή, διότι υπάρχουν παρά πολλοί επιστήμονες Ρομά, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είναι αναγκαία η εξαίρεση αυτή, αλλά αποτελεί απλώς παροχή προς εξευμενισμό.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου