Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο Βαρουφάκης και το ισοδύναμο με μάστερ των επί πενταετία σπουδών


Γιατί όλος αυτό ο ντόρος με τον Βαρουφάκη; Αναρωτηθήκατε; Δεν έχει υποχρέωση ένας προϊστάμενος, ένας διοικητής στρατιωτικού σώματος; Ένας υπουργός, ή ένας πρωθυπουργός; Να έχει εναλλακτικό σχέδιο Β; ή ακόμα καλυτέρα και Γ; γιατί λοιπόν όλη αυτή η φασαρία;

Μα για να εξασφαλίσει ψηφαλάκια το παιδί. Η Ελλάδα είναι ένας μεγάλος τενεκές, όσο μεγαλύτερη φασαρία κάνεις τόσο περισσότερη σημασία σου δίνουν και τόσο περισσότεροι σε ψηφίζουν.

Αναφορικά με τις πενταετής σπουδές και την αυτόματη μετατροπή σε μάστερ θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι άλλο οι προπτυχιακές σπουδές και άλλο το μάστερ. Και δέκα χρόνια προπτυχιακές σπουδές να κάνεις δεν μπορεί ούτε γίνεται να είναι μάστερ. Άλλο το μάστερ. Γίνεται με άλλους κανόνες και άλλες διαδικασίες και άλλους στόχους. Αν είναι κάποιος με 5 ή 6 χρόνια σπουδών να έχει αυτόματα μάστερ ας κάτσει 10 χρόνια ώστε αυτόματα να έχει διδακτορικό.

Και βεβαίως το να εξισώνεις αει και τει και να κάνεις τα τει μέσα σε μια νύχτα με ένα άρθρο και μια παράγραφο αει είναι τραγικό. Χρειάζεται μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και προσαρμογή σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές. Αλλά ποιος νοιάζεται γι αυτά στην χώρα της τσαπατσουλιάς και της προχειρότητας;

Φ







3 σχόλια:


  1. Όσον αφορά τα plan B ενδιαφέρει η ποιότητα τους. Παραδείγματος χάριν στον «χορό του Ζαλόγγου» οι Σουλιώτισσες είχαν εναλλακτική να ζησουν και να υποστούν μεταχείριση σκλάβας. Προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό. Το plan B του Γιάνη ήταν περίπου να πέσει στον γκρεμό η Ελλάδα. Όσοι συμφωνούν μαζί του, ας τον ψηφίσουν με τα δυο χέρια όταν ιδρύσει το κόμμα του. Οι υπόλοιποι που διαφωνούμε, ας μας επιτραπεί να τον μουντζώσουμε επίσης με τα δυο χέρια.

    Όσον αφορά τις σπουδές συμφωνώ απολύτως, ότι δεν γίνεσαι master (= μαέστρος = δάσκαλος) μόνο με τα χρόνια σπουδών. Ούτε βέβαια διδάκτωρ. Εξαρτάται πάντοτε από την ποιότητα και το πρόγραμμα της παρεχομένης εκπαίδευσης.

    Αυτό που ξέρω πάντως ως παλαιός (’63-’68) του ΕΜΠ είναι ότι οι τότε πενταετείς σπουδές στο ‘Μετσόβιο’ ήταν επιπέδου master σε σύγκριση πχ με τα τότε polytechnics της Αγγλίας. Για τώρα δεν παίρνω όρκο, απλώς επειδή δεν γνωρίζω τα σημερινά δεδομένα.

    Λ. Γερόλυμπος
    ΧΜ ΕΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Θα διαφωνήσω μόν σε σχέση με το μαστερ. Είναι άλλο πράγμα το μαστερ σε σχέση με τις προπτυχιακές σπουδές και δεν θα πρέπει να τα συγχέουμε αυτά τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση έχθρα με τον Βαρουφάκη. Θυμάμαι τις ανακρίβειες και την μάχη των ΜΜΕξαπάτησης με την Βαρουφακιάδα. Πέσατε θύματα.
    Κατά την άποψή μου είχε ένα πολύ καλό σχέδιο για να μάς βγάλει από τα νύχια τής ΕΕ. Γνωρίζετε βέβαια οι επικριτές του ότι η ΕΕ έχει πλήρη πρόσβαση στους υπολογιστές τού ΥπΟικ και βλέπει τα πάντα. Σας αρέσει αυτό;
    ΄Ήθελε να μάς βγάλει από την μέγενη τού ευρώ με παράλληλο νόμισμα και αναθέρμανση τής αγοράς. Γιατί δεν το καταλαβαίνετε;
    Το σύτημα τον απέβαλε διότι είχε λύσεις. Θυμάστε τι ωραία τα είχε πει στον Ντάιζεμπλουμ! Δεν σάς καταλαβαίνω, τελικώς τι πιστεύετε και τον μουτζώνετε. Αυτή η χώρα τρώει τα παιδιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή