Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΕΛΣΤΑΤ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ



Τις ημέρες αυτές, ένα από τα θέματα που κυριαρχούν είναι η ιστορία των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Έξι χρόνια μετά την είσοδό μας στα μνημόνια και ακόμα δεν έχουμε συμφωνήσει στο ύψος του ελλείμματος που μας οδήγησε σε αυτά.  Δεν έχουμε καν συμφωνήσει ότι τα χάλια στα δημόσια οικονομικά είναι αυτά που μας οδήγησαν στα μνημόνια. Υπάρχουν ακόμα θεωρίες (που πολλοί πιστεύουν) βάσει των οποίων,  υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία πίσω απ’ όλα αυτά, με δυο λόγια κάποια κέντρα μας την είχαν στημένη.

Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή έδινε στοιχεία τα οποία αμφισβητούσε ακόμα και ο διορισμένος από αυτήν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Η Ε.Ε. με δική της έρευνα διαπίστωσε το ύψος του ελλείμματος. Πέντε χρόνια μετά και οι κομματικές σκοπιμότητες έχουν προκαλέσει μια θολή εικόνα για το ύψος του. Ο δημοσιογραφικός λόγος συχνά παρακινούμενος από αυτές τις σκοπιμότητες λειτουργεί ως συμπληρωματικό στοιχείο της σύγχυσης. Η αλήθεια μοιάζει δυσδιάκριτη.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι σ αυτή την σύγχυση προτιμά να δίνει τις δικές του ερμηνείες. Και με οδηγό την αφέλεια, την άγνοια ή την άρνηση να δει την πραγματικότητα , γεμίζει τις αίθουσες που μιλάει ο Σώρρας ή άλλοι τέτοιοι…


Και ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός αλλά και η κυβέρνηση συριζα με το τελευταίο άρθρο στο τρίτο μνημόνιο που είναι πλέον και νόμος του κράτους, έχουν νομιμοποιήσει τα δεδομένα της ελστατ και φυσικά ο Γεωργίου ανέλαβε λίγο πιο μετά σε σχέση με αυτά που τον κατηγορούν.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΘΟΛΟΥΡΑ;








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου