Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Με αφορμή την διαγραφή του Γερμανικού χρέους το 1953, ο Τσίπρας ζήτησε διαγραφή και του Ελληνικού χρέους

Με αφορμή την διαγραφή του Γερμανικού χρέους το 1953, ο Τσίπρας ζήτησε διαγραφή και του Ελληνικού χρέους.

Κύριε Τσίπρα,

Επιζητείτε από την Ευρώπη την ιδια αλληλεγγύη που επέδειξαν οι συμμαχοι εναντι της Γερμανιας το 1953, και καταλήγετε λέγοντας οτι οφείλει (η Ευρώπη) ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της.


Τι εννοείτε αναφερόμενος σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο; Πως το εννοείται; Τι θα περιλαμβάνει; Με ποια μεθοδολογία θα εξασφαλίζεται η ευημερία των λαών της Ευρώπης;

Προσωπικά, μου δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε μια κάνουλα ανοιχτή που να τρέχει χρήμα και αυτό θα σας δώσει την δυνατότητα να στήσετε το δικό σας πελατολόγιο.

Αν η Ευρώπη συναινέσει στο κούρεμα του χρέους τότε αυτό που θα συμβεί στην Ελλάδα θα είναι το εξής:

Ο κος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πανηγυρίζουν έξαλα την επιτυχία τους και θα το κάνουν σημαία σε μια ατελείωτη προεκλογική εκστρατεία. Θα το εμφανίζουν σαν τεράστια επιτυχία και θα υπόσχονται έφεξες ξέφρενη ανάπτυξη. Όπως κάνουν όλοι από το 2009.

Τι θα έχει γίνει 10 χρόνια μετά;

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν την απάντηση. Το χρέος θα εκτινάσσεται και η χώρα θα καταρρέει. Η κυβέρνηση που κυνηγάει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ελεύθερη οικονομία θα προσπαθήσει με άνεση τώρα να στήσει το δικό της κομματικό κράτος και να γαντζωθεί στο κυνήγι της εξουσίας για όσο περισσότερο μπορεί.

Οι αριθμοί το δείχνουν ξεκάθαρα, το παιχνίδι έχει χαθεί.

ΦΑΤ


Η πλήρη ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα


«Σαν σήμερα, στις 8 Αυγούστου του 1953, ολοκληρώνεται η σχεδόν 6μηνη διαπραγμάτευση ανάμεσα στη Γερμανία και τους πιστωτές της, με την υπογραφή της «Συμφωνίας του Λονδίνου». Η καταχρεωμένη και κατεστραμμένη από τον πόλεμο Γερμανία απολαμβάνει τη μέγιστη κίνηση αλληλεγγύης στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία με τη διαγραφή του 60% του χρέους της, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και ρήτρα εμπορικού πλεονάσματος. Η Συμφωνία υλοποιείται και με την υπογραφή της Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που βρισκόταν στην αντιπολίτευση αλλά και σήμερα ως κυβέρνηση θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ελληνικού χρέους έχοντας πλέον κερδίσει σημαντικό έδαφος με συγκεκριμένα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να στρέψει το βλέμμα της στο μέλλον, συνυπογράφοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα διασφαλίζει την ευημερία των λαών της».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου