Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Περί συνδικαλισμού στον στρατό.



Περί συνδικαλισμού στον στρατό.

Ήμουν μόλις μερικές ημέρες στο τάγμα, μόλις 8 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Έχω πάει για ύπνο περασμένες δώδεκα και λίγο μετά τις μία με ξυπνάει ένας συνάδελφος και μου λέει: σήκω πρέπει να κατεβείς το διοικητήριο, αυτοκτόνησε ένας φαντάρος.

Τις επόμενες ημέρες ήμουν μέσα στην οργή. Μαθαίνοντας από άλλους για το νεαρό παιδί αποκαλύφθηκε ότι οι γονείς του ήταν χωρισμένοι, είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και μόλις η αρραβωνιαστικιά του τον είχε χωρίσει.

Τι περισσότερο θέλει κάποιος, αν δεν έχει την δυνατότητα να σηκώσει το ψυχολογικό βάρος, για να αυτοκτονήσει;

Και η διοίκηση τι έκανε; Εντόπισε και προστάτευε έναν αδύναμο χαρακτήρα; Και η προσωπική συνέντευξη όλων των νέων χωριστά ενας ενας στον διοικητή τι νόημα είχε;

Θύμωσα με το χαστούκι του Δροσογιάννη στην θεσ/νικη το 1984? στον αστυνομικό αλλά δεν έκανα τίποτε, θύμωσα με την διοίκηση όταν αυτοκτόνησε ο φαντάρος αλλά δεν έκανα τίποτε. Γιατί απλά δεν ήξερα τι να κάνω.

Όταν διάβασα το πρόγραμμα του σύριζα πριν τις εκλογές του 1ου/2015 ανάρτησα την εξής φράση: ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΩ. Γιατί απλά το πρόγραμμα περιελάμβανε διαπιστώσεις και ευχολόγια.

Όταν διάβασα περί συνδικαλισμού στις ένοπλες δυνάμεις είπα: τώρα φοβάμαι.

Ο υγιής συνδικαλισμός θα μπορούσε να βοηθήσει να προστατεύονται ζωές και να εξομαλύνονται αδικίες και δύσκολες καταστάσεις.

Όμως ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα είναι το μακρύ χέρι κάποιων για να κερδίζουν, να προστατεύουν την πάρτη τους και να καταστρέφουν.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έλεγχαν το στράτευμα με το να ελέγχουν την ηγεσία του, όπως ακριβώς και με την δικαιοσύνη. Στην δικαιοσύνη υπάρχει συνδικαλισμός, δικαιοσύνη υπάρχει;

Τώρα με το μακρύ χέρι του συνδικαλισμού θα μπουν και από την πίσω πόρτα και η απειλή να καταστρέψουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι τεράστια.

Η απειθαρχία και η κομματοποίηση είναι προ των πυλών.

Όπως προ των πυλών είναι και η εκρηκτική κατάσταση στην Τουρκία. Ένας Ερντογάν που φτιάχνει ένα δεύτερο χαλιφάτο μπροστά στην πόρτα μας και ένας τούρκικος στρατός βαθιά διαιρεμένος καθώς ο Ερντογάν θέλει να τον ισλαμοποιήσει εντελώς και οι Κεμαλικοί θα αντιστέκονται.

Και ο σύριζα θέλει συνδικαλισμό στον στρατό και παίζει και με το σύνταγμα.

Με αλλά λόγια: ν αγαπιόμαστε.

ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ.

ΦΑΝΗΣ

------------------------------------------------------------------

Ένοπλες Δυνάμεις και Συνδικαλισμός
Αύγουστος 1, 2016

Του Κωνσταντίνου Φράγκου*

--------------------------------------------------------------------














5 σχόλια:

  1. ΦΑΝΗ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Φάνη. Το μαχαίρι δεν φταίει αν κόψει λαιμό αντί για λεμόνι!! Αν θυμάσαι είμαι απόστρατος Ανώτατος αξιωματικός τού Λιμενικού. Είμαι από τους πρώτους που συμμετείχα στην δημιουργία συνδικαλισμού στο Λιμενικό. (Επί ΠΑΣΟΚ!!) Πιστεύω ότι βοήθησε πολύ το προσωπικό ο συνδικαλισμός, αλλά πάντα εξαρτάται από τα πρόσωπα. Πχ πριν τον συνδικαλισμό δεν μαθαίναμε την βαθμολογία μας από τις ετήσιες κρίσεις, εκτός αν ήταν πολύ κακές. Μετά, μάς καλούσε ο Διευθυντής σε προσωπική συνέντευξη και υπογράφαμε το φύλλο ποιότητας. Πάρα πολλά που ο χώρος εδώ δεν το επιτρέπει. Ο υγειή συνδικαλισμός είναι πάντα καλός. Φυσικά είχαμε παραιτηθεί από κάθε απεργία. Είμαι λοιπόν υπέρ τού υγειούς συνδικαλισμού, τα μέλη να τον περιφρουρήσουν να μην μπουν ξένα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στον υγιη συνδικαλισμο λεω ναι.
    αλλα φοβαμαι οτι δεν θα ειναι υγιης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με τον stergio33. Τα πάντα είναι θέμα ορθής και λανθασμένης χρήσης. Αφού έχουμε τόσα τροχαία και χάνουμε μια πόλη 30.000 κατοίκων κάθε χρόνο - έμμεσα ή άμεσα - δεν θα έπρεπε να απαγορεύσουμε την κίνηση των αυτοκινήτων; Θα έπρεπε να φοβάμαι να μπω στο αυτοκίνητο; Σίγουρα όχι. Και δεν ξέρω τίποτα που να λύθηκε ή να προχώρησε χωρίς απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλλο ο στρατος. η αποτελεσματικοτητα του στηριζεται και εν μερη στην πειθαρχια. ο συνδικαλισμος στην ελλαδα βλαπτει και την συνεκτικοτητα και την πειθαρχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή