Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Η Αδιαφορία και η Επικινδυνότητα σε ... Πράξεις


Πράξη 1η

Μετά τη Βουλή… πήγε μπουζούκια

το μυαλό των βουλευτών θα έπρεπε νυχθημερόν να εργάζεται να είναι αφοσιωμένο στην αναζήτηση λύσεων για τα πολλαπλά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας
προφανώς αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο όταν ευρίσκονται μέσα εις το κοινοβούλιο και μάλλον για λίγες μόνο στιγμές.


Πράξη 2η

Ο λαϊκισμός καλά κρατεί

Μιλάτε για μείωση δαπανών, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ «Μήπως υπαινίσσεστε απολύσεις δημοσίων υπάλληλων ή μείωση των πόρων για την Υγεία και την Παιδεία; Να το πείτε καθαρά αυτό, το είπατε, όλοι οι συμβασιούχοι έξω»


Πράξη 3η

ΝΔ + Κίνημα Αλλαγής + Ποτάμι

Σαν να μην πέρασε μια μέρα
Σαν να μην άλλαξε τίποτε απολύτως
Αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και την ασυδοσία θα ξαναγίνουν κυβέρνηση
Και μετά θα επανέλθει ο Τσίπας και ο Συριζα με ρητορικές επαναστατικές και υποστηρικτικές του λαουτζίκου, με λαϊκισμό δηλαδή.
Τελικά ποιος φταίει;;;



Πράξη 4η

Λαϊκισμού συνέχεια

Ο Αλέξης Μητρόπουλος κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου είπε: ήταν λάθος η σύνδεση του ασφαλιστικού με το Δημόσιο Χρέος με το Μνημόνιο του 2010.
με αποτέλεσμα νέα μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ έρχονται με τις περικοπές των συντάξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί έως το 2022, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Κύριε Μητρόπουλε οι δαπάνες κατ έτος για τις συντάξεις είχαν φτάσει στα δισεκατομμύρια. Δηλαδή για μια περίοδο 1ο ετών έχουμε 10 χ 30 = 300 δις. Δηλαδή το χρέος μας είναι τα χρήματα για συντάξεις δέκα ετών. Μπορεί η οικονομία να δίνει τέτοιες συντάξεις;;;
Πόθεν θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;;;
Φυσικά και οι συνταξιοδοτικές δαπάνες είναι άμεσα συνδεδεμένες με το χρέος όπως και οι παροχές, οι μίζες, οι υπεξαιρέσεις, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και όλα τα δύσοσμα άνθη που γιγαντώθηκαν τα τις τελευταίες δεκαετίες


Πράξη 5η


Ο πρωθυπουργός καλεί τους τραπεζίτες και εν κάμερα απευθύνει κάτι σαν νουθεσίες αλλά αυστηρές. Τους λέει ότι πρέπει να εντοπιστούν οι μπαταχτσήδες.

Όμως η πλευρά που έχει μαζικά πλήξει την κοινωνία δεν είναι οι τράπεζες. Είναι το ίδιο το Δημόσιο. Μέσω της υπερφορολόγησης και του κυνηγητού από την εφορία. Σε πάνω από 1 εκατομμύριο οφειλέτες έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί ή και ακίνητα. Τους παίρνουν τα λεφτά μέσα από τους λογαριασμούς εφαρμόζοντας μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δεσμεύουν περιουσιακά στοιχεία. Και έρχονται κατασχέσεις για επιπλέον 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Πράξη 6η

Τα γραφεία του συριζα εν όψη του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου αναζητούν πρόσωπα και φορείς για προτάσεις και ομιλίες.

Συμπέρασμα: ούτε είχαν ούτε έχουν πρόγραμμα.


Πράξη 7η

Ουρές που έφτασαν τα 35 χιλιόμετρα στην εθνική Αθηνών Λαμίας με οικογένειες κα μικρά παιδιά και ενώ ήταν γνωστό το τι θα ακολουθούσε από χιονόπτωση.

Τι έκαναν οι περιφέρειες και οι υπηρεσίες τους;;; τι έκανε η τροχαία προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο οχημάτων χωρίς αλυσίδες;


Πράξη 8η

Δεν χρησιμοποιούμε τα υπηρεσιακά όπλα, δήλωσε ο γγ της ένωσης ειδικών φρουρών, μετά την έκρηξη στο εφετείο. Δεν τα εμπιστευόμαστε είπε ο άνθρωπος.

Ούτε τα πιστολιά δεν δουλεύουν.


Πράξη 9η

Κάποιοι τα έκαναν γυαλιά – καρφιά στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Κάποιοι δρουν ελεύθερα, καταστρέφοντας ανενόχλητα δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Το κράτος τι κάνει;;;  φορτώνει με τεκμαρτό εισόδημα 8.500 ευρώ έναν άνεργο επειδή παρέλαβε από τους γονείς του ένα σπιτάκι του 1964 και ένα αυτοκίνητο του 1999.







2 σχόλια:

  1. Συμπέρασμα πολύ παλιό που μένει πάντα το ίδο: Εκτελούν εντολές ξένων ανθελληνικών κέντρων! Τίποτα άλλο! Αντί για 300 κοπρόσκυλα να είχαμε μια γραμματέα να μεταφράζει τις εντολές των βιαστών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειαζονται ξενα ανθελληνικα κεντρα. Αφου ειναι οι ιδιοι ανθελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή