Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

80 δημόσιοι υπάλληλοι σε 2 κτίρια 80.000 τ.μ. που κοστίζουν 6 εκατ. ετησίως...


Το λέει η Καθημερινή, κάντε κλικ και δείτε:

http://www.kathimerini.gr/937318/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/80-dhmosioi-ypallhloi-se-2-ktiria-80000-tm-poy-kostizoyn-6-ekat-ethsiws

(ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΠΑΤΑΛΕΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑ Η ΑΣΥΔΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ)................ παραμένουν άδεια δύο, ίσως τα πιο εμβληματικά κτίρια της συγκεκριμένης συμφωνίας. Πρόκειται για το κτίριο των καπνοθηκών «Κεράνης» στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Πειραιάς) και το πρώην Κέντρο Γραπτού Τύπου στο Μαρούσι. 

Τα κτίρια προσφέρουν αθροιστικά 80.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου, αλλά παραμένουν κενά εδώ και πολλά χρόνια και παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο, από το 2014 καταβάλλει 6 εκατ. ευρώ ετήσιο μίσθωμα.


Ειδικότερα, στα δύο κτίρια εργάζονται περί τους 80 δημόσιους υπαλλήλους. Αντιστοιχούν έτσι σχεδόν 1.000 τ.μ. σε κάθε εργαζόμενο. 

Και όπως είχε πει στη Βουλή ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με το λειτουργικό κόστος τους οι υπάλληλοι αυτοί θα ήταν οικονομικότερο να είχαν στεγαστεί σε 4στερα ξενοδοχεία ώστε να έχουν και το πρωινό τους...........................
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου