Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Βάρδα Οκτ 2015, Μάνδρα Νοε 2017: Γιατί ΔΕΝ πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι


Σε μια ευνομούμενη κοινωνία θα είχαν στηθεί λαϊκά δικαστήρια και μερικοί πρωθυπουργοί, κάμποσοι υπουργοί και αρκετοί βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες, και αντιπεριφερειάρχες θα ατένιζαν τις κρεμάλες στο σύνταγμα.

Όμως στην Ελλάδα δεν είμαστε ευνομούμενη χώρα, δεν είμαστε κράτος  δικαίου, δεν υφίσταται δίκαιο, δεν τοποθετούνται οι κρατικοί αξιωματούχοι αξιοκρατικά, δεν λαμβάνονται οι αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του έθνους, δεν φτιάχνονται οι νόμοι με σκοπό την απλούστευση, δεν προγραμματίζονται λύσεις βάση ενός εθνικού σχεδιασμού και προγραμματισμού.

Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος του κομματισμός και των πελατειακών σχέσεων.

Και οι κυβερνητικές ενέργειες είναι σαν τα βεγγαλικά, ικανές να φωτίσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Και εμείς οι πολίτες;;;

Είμαστε φανατικοί της ανομίας και της καταπάτησης κάθε νόμου και αίσθησης δικαίου, είμαστε φαν του δε βαριέσαι αδελφέ, του: έλα μωρέ τι έκανε το παιδί;, μεταξύ άλλων την βρίσκουμε να πατάμε το γκάζι όσο μπορούμε ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, να βάζουμε την μουσική στην διαπασών, να γκαζάρουμε το φορτηγό έξω από το παράθυρο του αλλού, να κλέβουμε όσα εκατοστά ή και μέτρα από τον γείτονα μπορούμε, να κλέβουμε το κράτος και το κράτος εμάς, να διοριζόμαστε και μετά να αδιαφορούμε εντελώς για τις υποχρεώσεις που έχουμε στην εργασία μας, να αδιαφορούμε αν καίγεται ο κόσμος γύρω μας, να κλέβουμε τον συνεργάτη μας και μετά να του στέλνουμε και μια εισαγγελική παραγγελία για δυσφήμιση.

Οι βουλευτές, οι δημόσιοι λειτουργοί, οι δάσκαλοι, οι δικαστές, οι αστυνομικοί, προέρχονται από εμάς και είμαστε εμείς. Κουβαλανε την ίδια νοοτροπία, τα ίδια θέλω, τις ίδιες επιθυμίες και πολλάκις τον ίδιο τρόπο σκέψης.

Η εξάτμιση η ειδικά σχεδιασμένη να κάνει θόρυβο κάνει κάποιους εγκεφάλους να καταρρέουν, ανεβάζει ταχυπαλμία και προκαλεί αφόρητο στρες και όμως αντί οι αστυνομικοί να κάνουν συστάσεις και να ενημερώνουν όχι μονό αδιαφορούν άλλα συχνά θα παρατηρήσουμε να τις βάζουν και στα περιπολικά. Ποιος θα τους τιμωρήσει; Ποιος θα τους επαναφέρει στην τάξη; Αφού είμαστε όλοι ίδιοι, ποιος θα κάνει την διαφορά;;;

Κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Και όχι σύμφωνα με τον νόμο. Μορφωμένοι έφτιαξαν τους νόμους, μορφωμένοι αμόρφωτοι καλούνται να τους εφαρμόσουν. Άλλα ούτε και οι μορφωμένοι τους εφαρμόζουν.

Να γιατί δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι επονομαζόμενοι υπεύθυνοι. Γιατί είναι από την ίδια πάστα με εμάς, είμαστε εμείς. Είτε θύτες είτε θύματα έχουμε κοινό παρανομαστή την αδιαφορία και τον ευκαιρειασμο/καιροσκοπισμό. Αν τα θύματα ήταν στην θέση των υπουργών, του πρωθυπουργού και της περιφερειάρχη θα έκαναν ακριβώς τα ίδια. Να γιατί δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Γιατί είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι. Γιατί εμείς τους νομιμοποιούμε με την ψήφο μας κάθε φορά για δύο εκατονταετίες τώρα. Αν δούμε και διαβάσουμε ποιητές και αρθογράφους και λογοτέχνες τους δυο τελευταίους αιώνες θα δούμε να επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο.

Αρά;;; ποιος φταίει;;;

Η ικανή συνθήκη να αλλάξει κάποτε το στραβό το ριζικό μας είναι μια και μόνη: ΗΓΕΤΗΣ
Ο ΗΓΕΤΗΣ δεν λαϊκίζει, δεν υπόσχεται, δεν παραμυθιάζει.  Λέει τα πράγματα με το όνομα τους και θέτει στόχους στέρεα τοποθετημένους πάνω σε όραμα. Και βεβαίως έχει την γνώση και την εμπειρία να το πράξη.

Ο ηγέτης έχει τριπλή αποστολή:

Να εμπνεύσει
Να διαπαιδαγωγήσει
Να επιφέρει οικονομική ανάκαμψη

Όμως η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ο πρωταρχικός και σημαντικότερος σκοπός και στόχος αυτή την ώρα.

Η έμπνευση και διαπαιδαγώγηση αυτού του λαού που τελεί υπό ημιάγρια κατάσταση ανάμεσα στον εγωισμό, την ημιμάθεια, την αδιαφορία,  την απληστία και την εκμετάλλευση είναι το επείγον.

Dr Φάνης Α. Τσαπικούνης








1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς εχεις απόλυτο δίκιο, είμαστε μια κοινωνία που απο μικρους τα πρότυπα που μας δίνουν είναι η ανομία και οι αρπαχτές...βομβαρδιζόμαστε και ακομη χειρότερα παιδιά που είναι στην τρυφερή ηλικία των 10 ετων με πρότυπα το κάθε ενα λαμόγιο και την καθε μία ελευθέρων ηθών κυρια που αυτοαποκαλείται ''καλλιτέχνης''.....το πιο απλό παράδειγμα για το επίπεδο της κοινωνίας μας το συνανταμε καθημερινά στις συναλλαγες μας σε καταστημα διαφόρων προιοντων, όπου έρχονται άνθρωποι να κάνουν αγορες σαν τους μογγόλους, όπου περνάνε αφήνουν συντριμια και εχουν και υφος πολλων καρδιναλλίων...δυστυχώς η παιδεία δεν αποκτιέται με κανένα πτυχίο, αλλα απο την ίδια την οικογενεια που στις μερες μας οικογενεια ειναι ειδος υποεξαφάνιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή