Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Είδα ένα όνειρο


Ήταν μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αυτοπροσδιορισμού των 15χρονων ως προς την σεξουαλική τους ταυτότητα.

Ήταν, ο γιος μου, ένα τριαντάχρονο παλληκάρι, ψηλός, καστανόξανθος με γαλανά μάτια, ο οποίος μας ξύπνησε μέσα στην νύχτα με την απορία και την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του.

Η μητέρα του, η ελληνίδα μητέρα, αγκάλιασε το παιδί της ωσαν να είχε επιστρέψει από πόλεμο.

Είχε, λέει, βγει με την γυναίκα της ζωής του, μια ξανθιά με επίσης γαλανά μάτια και κορμί λαμπάδα. Καλλιεργημένη και τρομερή συνομιλητής. Της είχε κάνει πρόταση γάμου σε ένα ρομαντικό ταβερνάκι, με τραπέζια πάνω σε διερχόμενο ποταμάκι και κάτω από πλατάνια.

Η κοπέλα δέχτηκε με χαρά και ήταν μια πολύ καλή στιγμή στην ζωή ενός ζευγαριού και εκείνη θέλησε μετά το αίσιο της πρότασης  να πάει τουαλέτα να φρεσκαριστεί.

Λίγο πιο πέρα ένας γνωστός από τα χρόνια του σχολείου, που εργαζόταν στον δήμο, άκουγε τα λόγια των ερωτευόμενων.

Φεύγοντας η κοπέλα πλησιάζει τον παλιό γνώριμο και του λέει να πάρει με τρόπο τα στοιχεία της ταυτότητας και να έρθει στον δήμο μία από τις επόμενες ημέρες.

Η αποκάλυψη ήταν συνταρακτική. Η Ευανθία ήταν Ευλάμπιος μέχρι τα 19.

Ο κόσμος μάλλον καταρρέει για τον 30χρονο άντρα.

Παιδί μου του λέει η μητέρα του, από εδώ και στο έξηςμάλλον θα πρέπει να ζητάς μαγνητική τομογραφία στην περιοχή της λεκάνης και στοιχεία από το δημοτολόγιο από την εποχή της γέννησης.

Εκείνο το βλέμμα, του γιου μου, όπου κραύγαζαν τα γιατί, όπου η απορία και η απογοήτευση ήταν χειρότερα από σφαίρες, με ξύπνησε και με βρήκε το ξημέρωμα μέσα σε σκέψεις.

Δεν ήταν άπλα ένα όνειρο, ήταν ένας εφιάλτης.

Αν χαθεί η οικογένεια χάνεται το έθνος.

Το δίπολο άντρας γυναίκα, που στηρίχτηκε η οικογένεια, καταρρέει.

Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του, μην κάνουμε όμως την εξαίρεση κανόνα γιατί τότε θα συμβεί στην χώρα μας αυτό που θα συμβεί και στον πλανήτη μας αν για κάποιο λόγο μετακινηθεί γρήγορα  ο  άξονας ή έρθει πιο κοντά η σελήνη.


Η κλασική Ελληνική οικογένεια είναι ο κύριος εκφραστής των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων της φυλής μας, είναι  ο στυλοβάτης του έθνους.

Δρ Φάνης Α. Τσαπικούνης






4 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πολύ. Νομίζω ότι πρέπει να γράψεις και κάποιο χρονογράφημα, νουβέλα κλπ. Ακόμα γελάω με την ατάραχη μάνα και το τι είπε στον μονάκριβο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό το όνειρο, αν και πράγματι μπορεί να γίνει εφιάλτης για κάποιον. Η νομιμοποίηση ενεργειών, έξω από την κουλτούρα του Ελληνισμού, όπως η αλλαγή φύλλου, είναι ενταγμένη, στα πλαίσια μιας ευρύτερης "μεταρρύθμισης", από ανθρώπους, που δεν είναι ικανοί να νομοθετούν. Αν ήταν ικανοί, θα φρόντιζαν άλλα, σοβαρότερα ζητήματα και όχι τέτοια θέματα, που αφορούν το 0,1% του έθνους μας. Τέτοιους ψηφίζουμε, καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σε ολους,

    Προχτες μου τηλεφωνησε ενας καλος φιλος και μου τα εψαλλε.

    Αυτό είναι το προβλημα;; με ρωτησε.

    Η ελληνικη οικογενεια εχει διαλυθει ηδη. Μπορουν τα ζευγαρια να αντιμετωπισουν την πρωτη δυσκολια που ερχεται; Εχουν την διαθεση να λυσουν τα προβληματα τους; Δεν παντρευονται από συμφερον ή σκοπιμοτητες;

    Τι προικα εχει; Τι δουλεια κανει; Σπιτι εχει;

    Αυτές δεν είναι οι πρωτες ερωτησεις;

    Είναι ομορφη; Εχει μακρια ποδια; Εχει σπιτι στην αραχωβα ή την μυκονο; Είναι γιατρος; Είναι πιλοτος; (γαμωτο, εμεις οι γεωπονοι ποτε δεν ειμαστε μεσα στην λιστα).

    Βλεπεις πουθενα αγαπη; Η εμφανιση και το βιογραφικο εχουν τον πρωτο λογο.

    Βλεπεις πουθενα την θυσια;

    Αντιθετως, η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Η αλλαγη φυλου σε μαρανε.

    ---------------------------------------------
    Του ζητησα να ανεβασει το σχολιο και μου ειπε ότι φοβαται τα ορθογραφικα και συντακτικα λαθη. Του απαντησα ότι εγω το εχω ξεπερασε από καιρο. Σπανια γυριζω πισω και διορθωνω. Προσφατα και μετα από διορθωση αφησα την οικεια σαν οικεια και όχι σαν οικια που είναι το σωστο. (Καταραμενο γουορντ με εκθετεις). 17 προσωπα μου εκαναν παρατηρηση. Με σταματουσαν μεσα στην βαρδα για να μου επισημανουν το λαθος.

    --------------------------------------------
    ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
    -----------------------------------------------

    Στη εποχη του σεχ των συμεφεροντων και του χρηματος μαλλον η αλλαγη φυλου εχει την μικροτερη δυνατη σημασια.

    Όταν μικροι μεγαλοι είναι με ένα κινητο ή ταμπλετ στο χερι, όταν καθονται απεναντι σε ένα καφε και επικοινωνουν με μηνυματα, τοτε η αλλαγη φυλου σαν ποσοστο του 0.1 % όπως ειπε πιο πανω και ο άλλος καλος φιλος, δεν εχει καμια σημασια.

    Όταν το σπιτι του διπλανου χανεται και ολοι οι υπολοιποι αδιαφορουν, τοτε κατι δεν παει καλα.

    Καποτε μαζευοταν ολο το χωριο και με τους κασμαδες εφτιαχναν δρομους, μαζευονταν ολοι και εχτιζαν σπιτια, μαζευονταν ολοι και τρυγουσαν διαδοχικα όλα τα κτηματα.

    Και το βραδυ το γλεντι εφτανε μεχρι τον ουρανο.

    Σημερα καθονται απεναντι και επικοινωνουν με μηνυματα.

    Σημσια εχει ο κατηφορος και αυτό ηθελα να διοχετευσω στο μυαλο των αναγνωστων αυτης της μικρης αναρτησης.

    Ειμαστε σε κατηφορο, σε παρακμη.

    Τροπος σκεψης, συνηδησεις, επιθυμιες και ονειρα ευθυγραμιζονται σε αρχες και μοτιβα που ουδεμια σχεση εχουν με την ιστορια και τον πολιτισμο μας, με τα ηθη και τα εθιμα μας.

    Ναι στην εξελιξη αλλα με περιση σκεψη και περισυλλογη, με εντονη κριτικη αντιμετωπιση και αποριψη των καταστραφικων νεωτερισμων.

    ---------------------------------------------------------
    Μολις σημερα το πρωι διαπιστωσα ότι οι επαφες στο gmail μου εχουν χαθει. Μαλλον το συστημα με εβαλε και εμενα στην μαυρη λιστα. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ.

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.

    ΦΑΝΗΣ

    (να μου επισημαινετε τα ορθογραφικα λαθη, άλλο το να τα διορθωσω και άλλο το να μαθω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή