Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Πρωτογενές Πλεόνασμα και Χρέος


Ο συριζα στήνει το δικό του καθεστώς και κουρελιάζει ο σύνταγμα σε κάθε ευκαιρία. Όμως, τα πρωτογενή πλεονάσματα ορθότατα υποδείχτηκαν και θα έπρεπε να είναι ο κεντρικός στόχος με επακόλουθη μία και μόνη κίνηση. Τον διαρκή καταμερισμό (του μεγαλύτερου μέρους του πλεονάσματος) σε νέους επιστήμονες και κυρίως κατόχους διδακτορικών μέσα από ένα ανοιχτό πρόγραμμα με στόχο την εγκαθίδρυση παραγωγικών μονάδων και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Σαν επιδότηση 100% και όχι δανειοδότηση.

Το χρέος θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το ξεχνάμε, το αφήνουμε στην άκρη.

Παραγωγικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είναι ο κεντρικός στόχος, και το μυαλό μιας κυβέρνησης να έχει εστίαση σε αυτά και μόνο.

Και επειδή πιπιλίζουν συνεχώς την λέξη μεταρρυθμίσεις, αυτά που κάνει ο συριζα δεν είναι μεταρρυθμίσεις είναι κοροϊδία και καθεστωτικές ενέργειες.

Να κάποιες μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τον Γιανναρά:

-Oι πρόεδροι όλων των ανώτατων δικαστηρίων να εκλέγονται από τα μέλη των δικαστηρίων.
-Oι αρχηγοί των Eνόπλων Δυνάμεων και της Aστυνομίας να προέρχονται από τον απόλυτο σεβασμό της «επετηρίδας».
-Nα απομακρυνθούν οι κομματικές νεολαίες από τα πανεπιστήμια.
-Nα επανασυνταχθεί από Ανεξάρτητη Αρχή ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
-Tα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να εκλέγονται από την ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας.
-Nα επανακριθούν από ένα διευρυμένο AΣEΠ όλοι οι χωρίς προσωπική αξιολόγηση μόνιμοι μισθοδοτούμενοι του Δημοσίου.
-Nα καταργηθεί αναδρομικά κάθε μορφή «παραγραφής» οικονομικών και πολιτικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου.  (ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ)

Τα υπόλοιπα μετά θα έρθουν μόνα τους και η ρύθμιση του χρέους θα είναι απογευματινή βόλτα με θεά στο ακρωτήρι, στη Σαντορίνη.





5 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, φίλε Φάνη, αυτή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα τελευταία χρόνια, δεν ασκούν κυβερνητικό έργο. Δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στον τόπο. Δεν έχουν κανένα όραμα για την Ελλάδα ή τους Έλληνες που αργοσβήνουν. Σημασία για τους 300 της Βουλής και αρκετές χιλιάδες βολεμένους στο Δημόσιο, ένα και μόνο έχει σημασία. Το μηνιάτικο. Πως θα εξασφαλίσουν ένα ακόμα μήνα στην καρέκλα. Θα πουλούσαν ακόμα και τη μάνα τους, (πολλοί από αυτούς) για να επιτύχουν το σκοπό τους. Έχουν καταλάβει πλέον ότι, άλλοι αποφασίζουν για μας. Έξω από τη χώρα. Μην περιμένουμε λοιπόν τίποτα από δαύτους. Συμφωνώ με τις θέσεις Γιανναρά 100% αλλά αυτά δεν φτάνουν. Υπάρχουν άπειρες προτάσεις. Τόσες όσες χρειάζονται για να πελαγώσει κανείς και στο τέλος να μη θυμάται καμία. Τι κάνουμε λοιπόν; Προσπαθούμε να ξυπνήσουμε τους γύρω μας, μιλώντας απλά και κατανοητά. Όπως θα κάναμε με την οικογένεια μας. Ότι θα κάναμε και σπίτι μας. Παράδειγμα: Αν το σπίτι μας ήταν υπερχρεωμένο τόσο πολύ, (όσο η χώρα μας) και δεν μπορούσαμε να δανειστούμε άλλα, θα συζητούσαμε ποτέ για μεταρρυθμίσεις που θα μας οδηγούσαν και πάλι στα δανεικά;
    Αν αυτό δεν το κάναμε για το σπίτι μας, γιατί το επιδιώκουμε για τη χώρα μας;
    Στο σπίτι μας όταν “βγούμε” για δανεικά, θα πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη των μελών της οικογένειας μας. Όταν η χώρα μας “βγαίνει ή έβγαινε στις αγορές” ποιος ρώταγε ποιόν για τη σύμφωνη γνώμη του;
    Κανείς δεν ξέρει ή ήξερε πως γίνετε. Ούτε αυτοί που κυβερνάνε ξέρουν ή ήξεραν. Πρώτα από όλα λοιπόν, πρέπει να αλλάξει αυτό το σκοτεινό και βρώμικο παιχνίδι (είναι πράγματι παιχνίδι, απλά δεν ξέρουμε εμείς πως παίζετε) με το δανεισμό. Κάνω για τη χώρα μου, ότι θα έκανα για το σπίτι μου και την οικογένεια μου. Απαιτώ να κάνει το ίδιο και κάθε ένας από τους 300 της βουλής. Αν γίνει αυτό ( να το απαιτήσουμε) όλα θα αλλάξουν. Κάντε ο καθένας την προσπάθεια σας, όπως και ο Φάνης που του αξίζουν συγχαρητήρια για να συνεχίσει να μας τσιγκλάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι αποφάσεις σε όλες τις χώρες λαμβάνονται από υπερεθνικά κέντρα επικυριάρχων και οι κυβερνήσεις είναι απλές εντολοκανάτες (εντολοδόχες). Τίποτα δενείναι στα χέρια τού λαού, τίποτα στα κόμματα, τίποτα στην Βουλή. Η Ελλ΄δα δεν είναι και επισήμως πια ανεξάρτητο κράτος. Όμως οι νεοταξίτες χάνουν και θα έρθουν καλύτερες ημέρες, όχι επειδή κάποιοι ψηφίσαν αλλιώς ή είπαν πράγματα αλλιώς. Επειδή έτσι αποφασίστηκε από την αόρατη εξουσία. Οι Γερμανικές εκλογές θα δείξουν για πόσο το ερπετοειδές ο σακάτης Σόιμπλε θα κυβερνά την Ευρώπη.
    Μην χάνετε την ώρα σας με προτάσεις και ιδέες. Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε. Θετική σκέψη και υπομονή μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οταν κανεις μια προταση να σκεφτεσαι ποιο ειναι αν υπαρχει ή ποιο θα ειναι αν μπορει να υπαρξει το ενεργουν υποκειμενο. Αν δεν υπαρχει η δεν μπορει να υπαρξει κανεις σχεδια επι χαρτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετώ σε , φίλε μου !

    Συμφωνώ στις επισημάνσεις και προτείνω – εγώ τον καημό μου - : ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ !

    ΕΛΕΓΧΟΣ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ !!!

    ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

    Τόσο απλά ……

    http://blogs.sch.gr/diogenis/2012/08/28/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%81/


    Να είσαι πάντα καλά , φίλε μου !!!

    Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ FILLTEC ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ STERGIE 33, ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΦΙΑΛΤΗ: ΜΕ ΞΕΝΥΧΤΗΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΘΦΩ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΤΣΙ ΗΡΘΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟ 1940;;; ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ, ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΕ ΘΑΝΑΣΗ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΩ ΓΙΓΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΕΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή