Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Έχουμε την Τόλμη;


Αδίστακτοι τοκογλύφοι χαρακτηρίζονται σε δημοσίευμα οι Γερμανοί καθώς (λέει το δημοσίευμα) έβγαλαν 1,34 δις από την Ελλάδα.

Ερώτηση: πως το έβγαλαν;;; με ποιο τρόπο;;;

Οι γερμανοί και ακόμα μερικές χώρες μας δάνεισαν στα πλαίσια των μνημονίων με επιτόκιο που δεν ξεπερνούσε το 1,5%... σωστά;;;

Αν η Γερμανία δανείζεται στα πλαίσια των ομολόγων της με 0,5% επιτόκιο και δανείζει εμάς με 1,5% τότε μαγκιά της. Ας φτιάξουμε και εμείς μια ισχυρή οικονομία να δανειζόμαστε από τις αγορές με ομολόγα που θα έχουν επιτόκιο 0,5%.

Γιατί λοιπόν δεν εστιάζουμε σαν χώρα στο να φτιάξουμε μια ισχυρή οικονομία;;; αλλά στηρίζουμε την δημιουργία καθεστώτων;;; (νδ, πασοκ και τώρα συριζα) και βρίζουμε αυτούς που κοιτάνε την χώρα τους;;;

Τώρα ο συριζα φορτσάρει για έξοδο στις αγορές με ομόλογα και πιθανόν το επιτόκιο δεν θα είναι μικρότερο του 5%. Δηλαδή όταν δανειζόμαστε με επιτόκιο 1,0% έως 1,5% είναι τοκογλυφία, όταν θα δανειστούμε με 5% τι θα είναι ;;; επιτυχία;;;

Έχουμε την τόλμη να αποτινάξουμε την πραγματική δουλεία που είναι ο λαϊκισμός και το παραμύθι;;;

Πολύ σοφά έλεγε πριν 1-1,5 αιώνα ο ζακυνθινός ποιητής:

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Εμείς σήμερα έχουμε ΑΡΕΤΗ;;; έχουμε ΤΟΛΜΗ;;;

Γιατί η πραγματική δουλεία μας είναι ο λαϊκισμός και το παραμύθι.








3 σχόλια:

  1. Καλέ μου Φάνη, είμαστε υπόδουλοι, υπό κατάλειψη. Πολύ λίγοι Έλληνες έμειναν σ' αυτόν τον πολυπαθή τόπο. Δεν κυβερνούν Έλληνες, αλλά εχθροί μας. Απλό δεν είναι; Τα χειρότερα όπλα είναι οι τράπεζες!!! Τελευταία μας ελπίδα η βοήθεια ανώτερης δύναμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοροζίνης Παναγιώτης15 Ιουλίου 2017 στις 9:05 μ.μ.

    Δυστυχώς μάς κυβερνούν πρόσωπα που δεν τους εμπιστευόμαστε να διοικήσουν μία μικροεπιχείρηση. Το πολίτευμά μας είναι η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Επιπλέον τα άτομα αυτά ενδιαφέρονται μόνον για το προσωπικό τους και το κομματικό τους συμφέρον. Ακόμα χειρότερα κάποια από αυτά έχουν και ιδεολογικές αγκυλώσεις όπως η πολυπολιτισμική κοινωνία. Ένα ακόμα "δυστυχώς" είναι ότι οι λοιποί σύγχρονοι Έλληνες έχουμε καταντήσει μοιρολάτρες, αντί να συσπειρωθούμε και να τους εξωπετάξουμε, περιοριζόμαστε σε λόγια και σε διασπαστικές ενέργειες. Έχει γεμίσει ο τόπος από διάφορα μικροσκοπικά Πολιτικά Σχήματα που δεν εννοούν να συνεργαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Οι απόψεις μου ταυτίζονται και με τους δυο σας. Προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε υπόδουλοι αλλά όχι σε ξένους, σε παραμυθατζήδες και λαοπλάνους. Πρέπει να βγούμε από το λήθαργο, να απελευθερώσουμε το μυαλό μας. Ύστερα τα πράγματα θα είναι σχετικά απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή