Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η δημόσια Λάρκο, παράγει σιδηρονικέλιο


Ο τόνος κοστίζει στην επιχείρηση 13.800 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή τιμή του προϊόντος είναι στα 9.700 ευρώ. Παράλογο; Φυσικά. Όχι όμως στην Ελλάδα... Και πως δεν έχει κλείσει ακόμα η επιχείρηση; Πολύ απλά δεν πληρώνει τους λογαριασμούς. Και κυρίως δεν πληρώνει τη ΔΕΗ. Και έτσι το χρέος της Λάρκο στην άλλη δημόσια επιχείρηση, στη ΔΕΗ, έχει φθάσει αισίως στα 240 εκατομμύρια ευρώ. Και ποιος πληρώνει το κόστος είπαμε; Εμείς φυσικά...

Παραμένει σε ισχύ ρύθμιση απο το παρελθόν (από την εποχή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ), που δίνει μπόνους στους εργαζόμενους όσο αυξάνουν την παραγωγή. Δηλαδή και παράγει μη ανταγωνιστικό προϊόν, και αυξάνει την παραγωγή. Για να "μπαίνει μέσα" ακόμα παραπάνω; Όχι για να παίρνουν πριμ οι εργαζόμενοι. (Και όχι μόνο οι εργάτες στην παραγωγή ε! Ακόμα και εκείνοι που εργάζονται στο λογιστήριο. Ακόμα και οι οδηγοί...).

Στη Λάρκο εργάζονται 1.300 μόνιμοι, συν οι εργολάβοι, ενώ ένα πρώτο businessplan που εκπονήθηκε προβλέπει ότι "η δουλειά βγαίνει" και με 700 εργαζόμενους. Απολύθηκε κανείς; Όχι φυσικά... Εδώ είναι δημόσιο. Όχι μόνο δεν απολύθηκε κανείς αλλά η επιχείρηση συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν κατοικίες στους εργαζόμενους (ακόμα και σε συνταξιούχους..) ενώ τους πληρώνει και τον λογαριασμό του ρεύματος. Παράλογο; Όχι στην Ελλάδα.



ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ.

ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΙΟΒΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου